Foto: tuiasi.ro

   Studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) pot obține diplome duble după ce conducerea TUIASI a semnat un acord de colaborare cu Institutul Național de Științe Aplicate (INSA) din Franța.

   Pentru a obține o diplomă dublă, un student al TUIASI trebuie să petreacă anul al III-lea din ciclul de la licență și unul dintre anii de master la o universitate membră INSA.

   Pe de altă parte, studenții străini vor studia în anul al II-lea de master la Iași, unde vor avea un semestru de studiu și al doilea va fi dedicat elaborării disertației. Tema acesteia va fi dată de către o companie franceză care are sediu în România, după consultarea profesorului coordonator din partea TUIASI.

   Studenții străini vor primi o diplomă de licență și una de master de la universitatea din România de care aparțin și o diplomă de inginer cu grad de master din partea instituției membră a INSA. Un student străin va primi din partea universităților din România o diplomă de master pe lângă cea oferită de universitatea de care aparțin.

   În ceea ce privește derularea doctoratelor în cotutelă, în cei trei ani acordați pentru elaborarea tezei fiecare doctorand implicat în proiect trebuie să realizeze câte patru luni de stagiu în universitatea parteneră.

   Institutul Național de Științe Aplicate școlarizează 14.000 de studenți în toate domeniile ingineriei. În fiecare an finalizează studiile de licență și master aproximativ 2.600 de ingineri și 85 de arhitecți.

Vrei sa comentezi?