studenti

    Studenții îi cer ministrului Mihnea Costoiu să își respecte promisiunile. 

   Mai exact,  angajamentele luate în urma protestelor studențești din toamnă, care au scos în stradă mii de studenți în 10 centre universitare din țară.

  Printre ele se numără creșterea subvenției cămine – cantine, reformarea modului de alocare a burselor sociale și propunerea de soluții pentru creșterea fondului alocat pentru burse, adoptarea unui act normativ care să facă centrele de consiliere și orientare în carieră funcționale și adoptarea unui plan financiar multianual pentru educație, elaborat de Ministerul Educației în colaborare cu Ministerul de Finanțe.

   De atunci, doar creșterea subvenției cămine – cantine a fost realizată – și aceea cu 10% fața de 30% cât solicitaseră studenții.

  Revendicarea principală a studenților rămâne alocarea a 6% din PIB pentru educație.

  Analizând datele a 20 de universități de stat, studenții au constatat că rata abandonului pentru promoția 2013 a fost de aproape 40%.

 Printre nemulțuimiri se numără și faptul că bursa socială are o valoare medie de aproape trei ori mai mică decât necesarul. Iar universitățile respondente au, în medie, un angajat specializat în consiliere în carieră sau consiliere psihologică la peste 8000 de studenți!

Vrei sa comentezi?