medalii-Olimpiada- Internațională-de- Matematică- SEEMOUS- 2015

   Studenții români au obținut 20 de medalii la cea de-a IX-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică, South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students – SEEMOUS 2015. 

   Evenimentul a fost găzduit de Republica Macedonia.

   Componenții lotului României au cucerit 4 medalii de aur, 7 medalii de argint și 9 medalii de bronz, dar și locul I pe națiuni, locul I pe universități (Universitatea Politehnica din București) și locul I absolut la individual, ocupat de Viorel Andrei  Bud (Universitatea București), multiplu medaliat la olimpiadele intenaționale de matematică și în calitate de elev (2013, 2014).

   Concursul constă într-o probă scrisă de 5 ore, în cadrul căreia participanții au de rezolvat 4 probleme cu grad ridicat de dificultate.

   Ediția din acest an s-a desfășurat în perioada 3-8 martie, și a reunit 91 de concurenți din 23 universități de prestigiu din Bulgaria, Grecia, Iran, Macedonia, România, Slovenia și Turkmenistan.

   Din România au participat concurenți reprezentând 5 universități: Universitatea Politehnica București, Universitatea București, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, ambele din Iași.

Vrei sa comentezi?