Studenții români care învață în state din Europa sau în China sărbătoresc Ziua Națională la evenimentele organizate pentru ei de 1 Decembrie. Printre acestea se numără mese tradiționale, muzică și dansuri populare dar și expoziții.

     Liga Studenților Români din Străinătate filiala Olanda va participa la o recepție organizată de Ambasada României din Regatul Țărilor De Jos. Mai mult, pe 1 și 2 decembrie în fiecare locație unde se află membri LSRS Olanda vor împărți flyere cu semnificația zilei respective însoțite de faimoasa ciocolată ROM autentic, un simbol românesc.

       În Turcia, studenții pot participa la evenimentul organizat de Comunitatea Ortodoxă Română din Turcia și ICR Istanbul. De asemenea va avea loc o expoziție de pictură pe sticlă. Tinerii români vor sărbători 1 Decembrie ‘studențesc’ cu mămăliguță și sărmăluțe.

      LSRS Germania își propune să afle De ce iubesc străinii România? Astfel, vor fi realizate mini-interviuri cu persoane care au cunoscut deja țara noastră și care vor să ne împărtașească din impresiile lor. Pentru a păstra tradiția la Saarbrucken, se va organiza și în acest an o serată romanească. Atmosfera se anunță cât se poate de plăcută, cu mâncăruri tradiționale românești iar cei care participă la eveniment vor descoperi frumusețile României prezentate prin film, fotografie și muzică.

     În Marea Britanie, 1 Decembrie va fi sărbatorit cu o petrecere la Teviot Row House, parte a clădirilor deținute de Edinburgh University Student Association. Se dă startul la intrare la ora 20. Cei care doresc să participe trebuie să achite contravaloarea de 2 lire. Se vor servi sarmale, cozonaci și cârnăciori. Se va organiza, de asemenea, Secret Santa. Nu va lipsi nici repertoriul muzical cu specific românesc.

      În China, studenții vor sărbători împreună la restaurant Ziua Națională. LSRS va organiza în Beijing, Shanghai, Hangzhou și Hong Kong o întrunire a tuturor românilor în orașele unde sunt cei mai mulți studenți români. Odată cu 1 Dec, va fi lansată și Reprezentanța LSRS China la Hong Kong și Macao.

Mulțumim Ligii Studenților Români din Străinătate și Edinburgh University Romanian Society pentru sprijinul acordat în redactarea articolului!

Vrei sa comentezi?