Studenții români care învață în state din Europa, în SUA sau în China sărbatoresc Ziua Națională la evenimentele organizate pentru ei de 1 Decembrie, printre care mese tradiționale, cu muzică și dansuri populare, colinde și concerte cu formații românești.

Liga Studenților Români din Străinătate filiala Torino organizează sâmbătă 1 decembrie 2012 cu începere de la orele 14.00 în via Saccarelli n. 18 (+ SpazioQuattro) o întâlnire cu studenții universitari români din Torino „Ești student român? Hai să ne cunoaștem”.

În Danemarca, studenții pot participa la evenimentul 1 Decembrie Românesc, într-o atmosferă cât se poate de plăcută, cu mâncăruri tradiționale românești și muzică live, în compania celorlalți studenți români și invitați internaționali.

În Marea Britanie, 1 Decembrie va fi sărbatorit cu un recital de gală oferit de celebra mezzo-soprană Ruxandra Donose, care va interpreta un program remarcabil de arii și lieduri de George Enescu și Nicolae Bretan.

Studenții din SUA, vor putea participa la evenimentul BALUL ROMÂNESC DIN 2012!. Evenimentul este organizat de Asociația Românilor din New England, în colaborare cu Asociația Studenților Români de la MIT,  Vă veți putea  bucura de o cină românească (nu vor lipsi micii, mămăliga, sarmalele sau cozonacii), formațiile de muzica vă vor delecta cu cântece și hore românesti. Nu va lipsi nici un DJ care va difuza hiturile preferate!

Studenții români din China vor purta drapelul României până la Marele Zid Chinezesc, singurul loc vizibil de pe Lună.

Vrei sa comentezi?