prioritati-studenti

    Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) a desfășurat în perioada 28 iulie – 3 august, la Cluj-Napoca, cea de-a IX-a ediție a Forumului Organizațiilor Studențești din România (FOSR).

   Este vorba de cel mai amplu eveniment studențesc de dezbatere a politicilor educaționale la nivel național, care a reunit peste 300 de reprezentanți ai studenților din organizațiile studențești din țară.

   Studenții își propun să militeze pentru creșterea finanțării educației, astfel încât aceasta să poată fi relevantă, de calitate și accesibilă oricărui tânăr.

protest-studenti

     Aceștia mai cer și respectarea dreptului studenților la reducerea de 50% la transportul local, câștigat în protestele din `95, dar pierdut deja în multe centre universitare din cauza banilor puțini primiți de universități de la Minister pentru transport, creșterea burselor sociale astfel încât acestea să acopere cheltuielile minime legate de cazare și masă pentru studenții defavorizați și adoptarea unei metodologii care să eficientizeze centrele de consiliere și orientare din universități, astfel încât acestea să ajute mai bine tinerii să își aleagă facultatea potrivită și să reducă abandonul universitar.

   Pentru a-și arăta nemulțumirile față de modul în care Ministerul Educației i-a tratat în ultimele luni, liderii studenților din întreaga țară au mărșăluit pe 31 iulie, pe ritmuri comuniste, având gurile acoperite cu bandă adezivă neagră, sugerând faptul că atitudinea Ministerului Educației este demnă de perioada comunistă, în care studenții nu aveau dreptul să aibă nicio părere.

   Mai mult, studenții au cerut demisia Ministrului delegat pentru Învățământ Superior Mihnea Costoiu și Ministrului Educației Naționale Remus Pricopie.

Vrei sa comentezi?