scoalaedu.ro

Foto: scoalaedu.ro

În perioada 19-21 Aprilie va avea loc la Cluj-Napoca ediția aniversară a Galei Profesorului Bologna.

Evenimentul este organizat de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România și va reuni  profesorii premiați de către studenți pe parcursul celor 5 ediții. E vorba de aproximativ 360 de profesori din întreaga țară.

Scopul proiectului este de a îmbunătăți sistemul de învățământ superior din România, prin identificarea, motivarea și promovarea acelor „profesori tari”, care și-au asumat în mod real responsabilitatea formării studenților. Mai exact, acei oameni dedicați care formează generații, dascăli considerați adevărate modele și care prin modul de interacțiune reușesc să devină un punct de referință în formarea lor.

În cadrul evenimentului studenții vor dezbate împreună cu profesorii Bologna viitorul învățământului superior și vor analiza împreună ce aport se poate aduce, la nivel național, pentru a îmbunătăți calitatea în sistemul de învățământ și pentru a crea contextul necesar dezvoltării unui sistem educațional bazat pe Învățământul Centrat pe Student.

”Profii tari” și studenții  prezenți la acest eveniment vor participa  la o serie de dezbateri și ateliere, la finalul cărora vor fi aduși în atenție o serie de indicatori ce vizează activitatea didactică.

Vrei sa comentezi?