54 de studenți ai Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași vor participa în perioada 4-7 mai, la cea de-a XXIX-a ediție a concursului profesional-științific și sportiv, AGRONOMIADA 2017. Competiția se adresează studenților agronomi din țară și în acest an este găzduită de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

   Studenții vor concura la numeroase discipline din cadrul specializărilor: agricultură (fitotehnie, entomologie, silvicultură), biologie (botanică), horticultură (floricultură, legumicultură), peisagistică (proiectare peisageră), zootehnie (tehnologia creșterii păsărilor, nutriția și alimentația animalelor), ingineria produselor alimentare (biochimie, tehnologia cărnii și a produselor din carne) medicină veterinară (fiziologie, parazitologie), controlul și expertiza produselor alimentare (controlul calității produselor de origine vegetală, ingineria mediului (poluarea apei și solului), biotehnologii (microbiologie aplicată), inginerie economică în agricultură (managementul proiectelor în agricultură și dezvoltare rurală). De asemenea, vor fi și patru secțiuni sportive: fotbal, tenis de câmp, tenis de masă mixt și streetball.

   La ediția AGRONOMIADA 2016, care a avut loc la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Craiova, delegația USAMV Iași formată din 36 de studenți s-a întors cu 18 premii și mențiuni. Studenții ieșeni au reușit să fie pe primul loc la specializările din cadrul horticulturii, industriei alimentare, zootehniei și medicinei veterinare.

Vrei sa comentezi?