Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, oferă ajutor persoanelor aflate în dificultate pe perioada pandemiei cu noul tip de coronavirus. 

Astfel, studenții, doctoranzii dar și asistenţii Facultăţii de Horticultură lucreză să producă răsaduri pentru grădini.

„ Lucrăm ca într-o echipă ce îşi doreşte să facă bine celor care au nevoie, în aceste vremuri de restrişte. Doctoranzii si asistenţii universităţii lucrează să producă plante pentru grădinile celor cu nevoi, loviţi în această perioadă, iar studentii ajută la transportul răsadurilor”, a declarat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector al USAMV Iaşi.

Încă de la începutul stării de urgență mai mulţi tineri, atât de la USAMV Iaşi cât şi de la Universitatea Tehnică și-au propus să se pună la dispoziția comunității. Aceştia livrează produse de strictă necesitate celor aflați în categoriile de risc. Numărul TelVerde pe care ieșenii îl pot apela pentru a lua legătura cu voluntarii din cadrul programului Tinerii Salvează România” este 0800.800.254.

De asemenea, USAMV Iaşi a pus la dispoziţia autorităţilor spaţii de cazare pentru medicii ieşeni, în cazul în care aceştia vor avea nevoie de un loc special pentru autoizolare. 

Vrei sa comentezi?