cfr-tren

   Veste bună pentru studenți și elevi. Cei care folosesc zilnic trenul pentru a merge la facultate sau la școală vor putea cumpăra, începând cu anul universitar/școlar 2016-2017, bilete de tren la jumătate de preț direct cu carnetul, fără să mai aibă nevoie și de o legitimație de transport.

   Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Dan Costescu, într-o conferință de presă.

   Facilitatea va fi valabilă, din toamnă, la trenurile Regio și InterRegio, pentru un număr nelimitat de călătorii la clasa a doua.

   În prezent, eliberarea biletelor reduse de călătorie și a abonamentelor lunare pentru elevi și studenți se face contra cost, în baza carnetelor de elev, a adeverinței doveditoare pentru elevii claselor pregătitoare sau a legitimației de student pentru reducere transport, vizate la zi pentru anul școlar/universitar în curs de către instituțiile de învățământ.

   Odată cu eliminarea legitimației „reducere la transport” se va elimina și limita de 24 de călătorii cu trenurile InterRegio.

Cheltuielile aferente acestor facilități se finanțează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor. Pentru transportul pe calea ferată, acordarea de tarife reduse cu 50% se face și pe bază de abonamente lunare eliberate elevilor și studenților de către CFR Călători.

Vrei sa comentezi?