Olanda - Canale in Amsterdam

   Elevii și studenții români care își doresc să devină studenți internaționali în Olanda, una dintre țările cu cel mai performant sistem de învățământ universitar, au acum la dispoziție un site dedicat de unde pot afla toate informațiile necesare. HollandEducation.ro este un proiect al Grupului EDUCATIVA, în parteneriat cu Holland Education Consortium. Platforma își propune să răspundă interesului tot mai crescut al tinerilor români pentru continuarea studiior în Olanda.

  Olanda este una dintre țările cele mai căutate atunci când vine vorba de studii internaționale. În ultimii ani, această opțiune se află tot mai sus în preferințele tinerilor români: 31% din cei peste 10.000 de vizitatori de la ediția de primăvară a RIUF 2015 și-au exprimat interesul pentru această țară, un procent asemănător cu cele pentru țări precum Danemarca (34%) sau Germania (33%).

   Ce își propune site-ul HollandEducation.ro?

  În acest context, site-ul HollandEducation.ro își dorește să vină în ajutorul celor care își doresc să afle mai multe despre oportunitățile oferite de universitățile din Olanda. Punctul principal al platformei este reprezentat de  secțiunea „Discută cu un student”, unde vizitatorii site-ului pot pune întrebări studenților români de la universități precum Wageningen University (locul 77 mondial, Times Higher Education), University of Groningen sau HAN University of Applied Sciences. Astfel, tinerii interesați pot afla direct de la studenții români ce înseamnă experiența de student internațional în Olanda.

    Mai mult, platforma conține informații specifice despre universități și despre programele de studiu, testimoniale de la studenții români, dar și o broșură dedicată studiilor în Olanda, pentru a oferi o perspectivă completă asupra învățământului olandez.

    „Olanda este țara în care te poți dezvolta ca om din toate punctele de vedere”

   Anca Ilinca Tănase, studentă la Radboud University, Nijmegen, ne spune „Curajul de a pleca din țara ta la studii în străinătate are în spate componente esențiale care contribuie la această decizie: susținerea celor dragi, ajutorul oferit de profesioniști pentru a aplica la programul de studii dorit și determinarea cu care pornești în scopul obținerii unei schimbări în bine. Olanda este țara în care te poți dezvolta ca om din toate punctele de vedere: minte, trup și suflet. Aici ești încurajat să îți spui părerea, care este ascultată și respectată.”

   Adelaida Baicu, studentă la Stenden University of Applied Sciences, afirmă „Cel mai mult îmi place faptul că organizarea este extrem de bună aici, oamenii sunt punctuali, pregătiți mereu cu ceea ce au nevoie, știu exact ce este de făcut, prin urmare sunt eficienți și calmi. Olandezii mi se par politicoși, deschiși la minte și zâmbitori. Se pune foarte mare accent pe munca în echipa și de cele mai multe ori avem proiecte de grup. De asemenea, îmi place că ești mereu încurajat să participi și să pui întrebări, iar profesorii vor să explice, nu doar să predea.”

   Studiile în Olanda prezintă numeroase avantaje: prestigiul universităților este recunoscut la nivel mondial, cu 11 din cele 18 universități de cercetare în top 200 (conform Times Higher Education 2015). Un alt punct forte îl reprezintă diversitatea programelor cu predare în limba engleză, Olanda fiind pe primul loc în Europa continentală. Mai mult decât atât, taxele de școlarizare sunt accesibile (taxa este de 1.951 euro atât la nivel de licență, cât și de master) și pot fi acoperite printr-un împrumut de la guvernul olandez.

   Termenele de trimitere a aplicațiilor pentru a studia în Olanda sunt în lunile aprilie și mai, așa că acum este cel mai bun moment pentru a afla mai multe despre ce presupune studiul în Olanda și de ce această opțiune este una dintre cele mai bune alegeri. Mai multe informații pe site-ul HollandEducation.ro.

  Un proiect al Grupului EDUCATIVA și Holland Education Consortium, cu sprijinul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în România.

Vrei sa comentezi?