lucruri-care- imbunatatesc-IQ-ul- copilului

   Un studiu de ultima oră, publicat în Jurnalul Asociației pentru Științele Psihologice din Statele Unite, arată că o dietă bogată în ulei de pește, diverse activități școlare și extrașcolare de calitate, precum și cititul contribuie la îmbunătățirea coeficientului de inteligență  a copilului.

John Protzko, doctorand la Steinhardt School of Culture, Education and Human Development din cadrul Universității din New York, a centralizat datele mai multor studii pentru a afla ce anume influențează creșterea coeficientului de inteligență la copii.

   “Scopul principal al cercetării este să înțelegem natura inteligenței pentru a ne da seama cum o putem dezvolta încă din stadii incipiente”, au declarat Joshua Aronson și Clancy Blair, profesorii coordonatori ai lucrării de doctorat realizate de John Protzko.

   În urma centralizării informațiilor într-o bază de date, s-a descoperit faptul că marimea coeficientului de inteligență la copii este în strânsă legătură cu dieta și mediul înconjurător. Suplimentând dieta gravidei și, ulterior, a copilului cu acizi grași polinesaturați, alimente bogate în Omega-3, crește coeficientul de inteligență a acestuia cu 3,5 puncte. Și asta pentru că acești acizi grași contribuie din plin la dezvoltarea celulelor nervoase. Nu s-a descoperit, încă, dacă și alte suplimente precum fierul, complexul vitaminic B, zincul și alți nutrienți au același efect asupra inteligenței.

Vrei sa comentezi?