Cangurul Lingvist Engleză anunță că mai sunt doar câteva zile în care pasionații de limba engleză se pot înscrie la testarea din 4 martie. Așadar, înscrierile pentru concursul cu materiale tipărite se încheie în 25 martie, în vreme ce pentru testarea online, participanții se pot înscrie până în ziua concursului.

Pentru înscrieri, accesați site-ul www.cangurul.ro și, la secțiunea Înscrieri din meniu veți găsi două opțiuni, pe cele două variante de organizare a testării, offline – cu materiale tipărite, respectiv online. Un detaliu important este că înscrierile individuale se pot face exclusiv pentru participarea online.

Ca în fiecare an, itemii sunt realizați pe categorii de vârstă, în funcție de nivelul de dezvoltare al elevilor. Așadar, nivelul Start se adresează elevilor din clasele I-II și conține 24 de itemi. Nivelul Story a fost conceput pentru elevii din clasele III-IV, corespunde nivelului de competență lingvistică A1 și conține 30 de itemi.

La aceste prime două niveluri, fiecare item valorează 1 punct, iar greșelile nu sunt penalizate. Testele Joey (nivel A1-A2), Wallaby (A2-B1), Grey (B1-B2)și RedKangaroo (B2-C1) sunt compuse din câte 50 de itemi, dintre care se punctează 40, primii la care s-a răspuns corect sau greșit. Ele se adresează elevilor mai mari, respectiv din clasele V-VI (Joey), VII-VIII (Wallaby), Grey Kangaroo (IX-X) și RedKangaroo (XI-XII).

Fiecare răspuns corect valorează 1 punct, în vreme ce răspunsurile incorecte sunt penalizate cu câte 0,25 puncte fiecare. Opțiunea Sigur înseamnă 1,25 puncte pentru un răspuns corect și o penalizare de 0,70 de puncte pentru fiecare răspuns greșit.

Timpul de lucru pentru toate nivelurile este de 60 de minute.

Toate detaliile sunt pe cangurul.ro.

Vrei sa comentezi?