“Book a land” pentru libertate de joc și cunoaștere, descoperire și cultură generală – iată demersul unor tabere care își văd de drum și al unor părinți cu viziune pentru copiii lor.

   Ajunse la al 5-lea an de desfășurare, Taberele Coolturale BookLand reprezintă un proiect care a reușit să iasă încă de la început din tipare. Se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 18 ani, abordând conduita educațional-motivațională și inspirațională in stil “open mind” într-un cadru natural benefic sănătății corporale.

   Dezvoltare prin motivare

   Copiii tuturor timpurilor s-au transformat in oameni frumoși și valoroși ai societății atunci când au avut parte de repere valorice reale, stimulare și deschidere. Este exact ceea ce taberele BookLand pun la cale printr-un program echilibrat de activități de învățare și relaxare. Proiectul invită copiii la o provocare pe care o armonizează sub forma unui mix de cultură, distracție și acumulare cognitivă. Acesta este împărțit în workshop-uri de literatură, teatru, muzică, dans, psihologie practică, atreprenoriat, oratorie, dar și sesiuni de călărie, înot, fotbal, tiroliană, drumeții și treasure hunting, concurs foto, jocuri în echipă, teatru interactiv, karaoke și disco. Toate acestea pentru ca participanții să aibă parte de o poveste pe care să o spună mai departe.

   Cel mai inteligent mod al copiilor de a se distra

   Clasicismul în activitățile cu copiii a apus. În schimb s-au dezvoltat noi cadre în care aceștia să se întâlnească cu oameni valoroși și să învețe, fără a le fi răpit dreptul la copilărie. Cu ajutorul zecilor de invitați din rândul actorilor, scriitorilor, artiștilor și antreprenorilor – cu care Bookland colaborează în cadrul Conferințelor BookLand Evolution – tinerii primesc suficientă inspirație pentru a-și descoperi inclinațiile. Pentru că orice om are un talent și e important ca acesta să fie descoperit. La timp.

   Din taberele coolturale tinerii pleacă mai siguri pe ei, mai independenți, mai responsabili și mai comunicativi. Având ca destinații Comitatul Galway (Irlanda), Stockholm (Suedia), Valea Lotrului, Predeluț și Delta Dunării, taberele din acest an acoperă un amplu portofoliu de activități și oportunități. Integrarea în cultura locală se face prin vizitarea zonelor istorice, a parcurilor naturale și a rezervațiilor, prin participarea la festivaluri, iar învățarea activă presupune workshop-uri, seri de lectură, improvizație de film, fotografie și dans, creație, pictură și muzică. Bineînțeles că mișcarea în natură nu lipsește, acestea având o paletă variată de activități precum sesiuni de echitație, pescuit, foc de tabără, drumeții și excursii pentru vizitarea unor obiective turistice, sporturi în aer liber. Distracția e obligatorie, așa că nu va lipsi din cadrul taberelor.

   “Cele 4 ediții ale taberelor noastre au venit în completarea brandului cultural BookLand, printr-un program de educație alternativă în scopul dezvoltării personale și stimulării gândirii în mijlocul naturii.” consideră organizatorul principal, Mihaela Petrovan.

   Pentru cei interesați de mai multe detalii ale proiectului, site-ul Asociației BookLand pune la dispoziție o adresă de e-mail și un număr de telefon la care pot fi contactați. De asemenea, pentru părinți hotărâți, există și oferte hotărâte. Accesați www.book-land.ro/tabara.

Vrei sa comentezi?