Ajungem MARI, un program educațional pornit în iunie 2014 de Asociația Lindenfeld, ce își propune să le ofere copiilor din centre de plasament șansa de a fi iubiți și ascultați, a ajuns în doar 9 luni să atragă 200 de voluntari în București și să ajute 400 de copii din centrele de plasament să se dezvolte prin programe de educație non-formală. Începând cu luna martie a acestui an, proiectul s-a extins și către Cluj, Iași, Buzău, Snagov și Timișoara.

Wanted - concurs caritabil de karaoke

   Programul educațional Ajungem MARI are că scop facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societății. 95% din fondurile pentru materialele educaționale, excursii și tabere de dezvoltare personală sau biciclete pentru copii au fost strânse prin eforturile oamenilor de bine la evenimente cu o cauză socială, după un principiu simplu: tu îți pui talentul la încercare, iar prietenii tăi donează pentru a te susține. Deși programul Ajungem MARI a pornit cu buget 0, a reușit să strângă peste 35.000 de lei până acum, prin suportul a 58 de oameni, care au strâns aceste fonduri alergând, mergând pe bicicletă, înotând sau jucând Catan.

   „Copiii abandonați sau separați de familie nu sunt ai nimănui, sunt ai noștri, ai tuturor. Poate nu toți ne gândim în zilnic câtă nevoie au acești copii de susținerea noastră, de atenție, dragoste și încurajare, de aceea mesajul nostru este că fiecare din noi îi poate ajuta. În proiectul de voluntariat tinerii le transmit copiilor pasiunile lor, de la matematică la muzică, de la engleză la teatru sau fotografie, dar ajutorul poate veni și în strângerea de fonduri. Poate nu ai timp să petreci 6 zile cu un copil într-o tabără, dar ne poți ajuta să îi oferim o experiență minunată.”, spune Iarina Ștefănescu, fondatorul programului.

Cântă pentru copiii din centrele de plasament

   Acum Ajungem MARI a lansat provocarea unui concurs caritabil de Karaoke ce funcționează pe același  principiu: tu cânți, iar prietenii te susțin prin donații online sau la fața locului. 20 de cântăreți pentru fapte bune se vor întrece pe 29 martie de la 17:30 la Eleven Social Club. Deocamdată sunt 11 înscriși și mai sunt așteptați încă 9 cântăreți.

   Scopul este că fiecare concurent să strângă cel puțin 450 de lei, valoarea unei tabere pentru copii. Cei care doresc să se înscrie și să îi oferă o bucurie imensă unui copil dintr-un centru de plasament pot citi mai multe despre concurs și completa formularul de înscriere pe platforma de strângere de fonduri Galantom – http://lindenfeld.galantom.ro/event-projects/view?id=257.

   Participanții la concursul caritabil de karaoke sunt așteptați să se înscrie cât mai repede, pentru a avea timp să strângă fonduri de la prieteni. Deocamdată în concurs s-au strâns 3800 de lei, adică suma necesară pentru ca 8 copii să meargă în tabără. Pentru încă 12 copii, Ajungem MARI așteaptă noi oameni de bine în concurs – https://www.facebook.com/events/740421959398781/. Detalii despre concurs si regulament la 0723892032 sau dana.ajungemmari@gmail.com.

   Ajungem MARI le propune oamenilor și alte metode de a ajuta la strângerea de fonduri. Ei pot completa formularul de 2% în favoarea asociației sau să își doneze ziua de naștere, adică să renunțe la cadouri în favoarea copiilor care au mai mare nevoie de acest ajutor, să se lase de fumat timp de 30 de zile în care să doneze banii de țigări pentru copii și să își invite și prietenii să îi susțină tot cu donații, sau să organizeze petreceri sau cine caritabile cu prietenii cu taxe de intrare ce vor fi donate. Mai multe detalii despre aceste modalități de donare pot fi găsite pe www.ajungemmari.ro.

Vrei sa comentezi?