targuri_de_carte_2013

Participarea României la târgurile internaționale de carte este asigurată de Institutul Cultural Român și de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național. În  2013, standurile naționale de la târgurile internaționale de carte de la Paris, Londra, Torino, Göteborg sunt organizate de ICR, iar cel de la Frankfurt am Main este organizat, prin tradiție, de Ministerul Culturii și Patrimoniului Național. 

În anul 2013, România este țară invitată de onoare la Salon du Livre de la Paris (22-25 martie). Standul României, de 400 mp, va fi amplasat în centrul salonului, alături de cel organizat de France Télévisions. Printre scriitorii care figurează pe lista invitaților se numără Gabriela Adameșteanu, Mircea Cărtărescu, Norman Manea, Lucian Boia, Gabriel Liiceanu sau Andrei Pleșu.

Universitățile din România sunt invitate să participe cu producția lor editorială relevantă internațional, pe cheltuieli proprii. De asemenea, pot participa și editurile din România, conform cooperărilor cu edituri franceze și în funcție de inițiative proprii.

La Târgul Internațional de Carte de la Torino, ICR va asigura amenajarea standului României în parteneriat cu editorii italieni de carte românească.

ICR va organiza și standul României la Târgul Internațional de Carte de la Londra, care este de fapt o bursă a editorilor, fără public larg. Participarea României la Londra se va face în parteneriat cu asociațiile de editori din România.

Târgul Internațional de Carte de la Göteborg, ce va avea loc în septembrie 2013, este asumat tot de ICR. Potrivit comunicatului remis Edu-News.ro.ro în următoarele zile vor începe negocierile cu organizatorii suedezi în vederea închirierii suprafeței pentru stand. ICR va asigura o finanțare de cel mult 30 000 de euro.

Vrei sa comentezi?