Universitatea din București a anunțat existența unei tentative de phishing în care sunt utilizate referințe legate de instituția de învățământ superior.

Mai exact, mai multe email-uri au fost trimise în numele Universității din București. Acestea au ca titlu „Cerere de ofertă – Universitatea din București” și distribuie de fapt o aplicație executabilă cu capabilități de spyware, care colectează informații și credențiale de acces.

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) face verificări în acest sens, spun reprezentanții Universității din București. Specialiștii CERT-RO recomandă persoanelor care au primit aceste mesaje, „să nu deschidă eventualele atașamente și linkuri, dar și să utilizeze aplicații de tip antivirus și alte metode de protecție”.

Pe de altă parte, „Universitatea din București se delimitează de orice e-mail trimis în numele instituției de învățământ superior care utilizează alte extensii, cu excepția celei oficiale a acesteia, „unibuc.ro”. Precizăm că în ultimele zile au fost transmise, către mai multe persoane fizice sau juridice, e-mail-uri de pe o adresă de e-mail falsă – admin@hotmail.com, cu titlul „Cerere de ofertă – Universitatea din București””, anunță reprezentanții Universității București.

Vrei sa comentezi?