Mișcarea Fridays for Future România a inițiat campania #SemneazăPentruViitor. Este vorba depre o scrisoare deschisă, adresată Guvernului României, Senatului și Camerei Deputaților, prin care tinerii din România solicită un răspuns național unic la pandemia de COVID-19.

Tinerii vor ca politicienii care iau decizii să respecte 5 principii esențiale: prioritizarea sănătății oamenilor, solidaritatea socială, sprijinul economic centrat pe oameni și nevoile acestora, reziliența pentru crize ulterioare și menținerea progresului în materie de sustenabilitate ecologică.

Un prim obiectiv este strângerea a 100 000 de semnături. În perioada următoare, se va organiza o serie de consultări publice cu experți din diferite domenii pentru a stabili un set de măsuri concrete care vor fi propuse pentru implementare.

Mișcarea Fridays for Future reunește tineri din întreaga lume care desfășoară proteste și inițiative pentru a responsabiliza clasa politică în privința crizei climatice și a altor probleme de ordin ecologic.

Aceasta a fost inspirată de Greta Thunberg, adolescenta suedeză care a luat atitudine de una singură în 2018 în fața distrugerii planetei și nepăsării politicienilor, prin grevă școlară în fața parlamentului suedez. În România, până în momentul actual, Fridays for Future a organizat marșuri și proteste la care au participat mii de tineri din 23 de orașe diferite.

Vrei sa comentezi?