teza_de_doctorat

   Ministerul Educației a început analiza tezelor de doctorat suspecte de plagiat și ar putea retrage în termen de 45 de zile titlul de doctor în cazul unor nume grele de pe scena politică, anunță B1 TV. 

   E vorba de fostul premier, Victor Ponta, ministrul de Interne, Petre Tobă, dar și Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general.

   Totul a început în urma unei sesizări făcute de patru cercetători români care lucrează în străinătate.

   Totodată, Ministerul Educației a solicitat Bibliotecii Naționale să pună la dispozitia Consiliului Național de Atestare a Titlurilor copii ale tezelor de doctorat vizate și, acolo unde acestea nu pot fi furnizate, solicitarea s-a îndreptat către universități. Este vorba de Universitatea din București, Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” și Universitatea Națională de Apărare.

   În paralel cu analiza universităților, odată stabilit de către Consiliul Național de Atestare a Titlurilor că este vorba de o teză de doctorat plagiată, reprezentanții institutiei vor înainta ministrului Educației decizia de retragere a titlului de doctor, iar ministrul va trebui să o semneze.

Vrei sa comentezi?