Toate școlile din România vor trece în online. Este una dintre măsurile anunțate de președintele Klaus Iohannis, în urma unei ședințe de Guvern în care a fost analizată evoluția epidemiei de COVID-19 în România.

”Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan național precum școlile să treacă toate în online. Angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil. Magazinele trebuie să fie închsie seara la ora 9:00 seara. Circulația pe timpul nopții trebuie restricționată. Petrecerile trebuie interzise. Târgurile și piețele trebuie închise. Portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară indiferent de locuri publice din interior sau din exterior. Firmele trebuie să își decaleze programul de funcționare.Vrem să dăm șanse medicilor să trateze cazuri grave în spitale și ne dorim să continue activitățile economice”, a spus Klaus Iohannis

Pe de altă parte, premierul Ludovic Orban anunță că noile măsuri ar urma să fie puse în aplicare de luni, 9 noiembrie.

Între timp, Consiliul Național al Elevilor, a reacționat după anunțul președintelui Klaus Iohannis privind închiderea școlilor.

Elevii „dezaprobă profund” măsura anunțată de președinte și spun că trecerea întregului sistem de învăţământ în format exclusiv online denotă o profundă iresponsabilitate din partea autorităţilor statului. Asta în condiţiile în care, în continuare, sute de mii de elevi din România nu au posibilitatea de a accesa cursurile online din cauza lipsei unui dispozitiv.

Tot elevii spun că multe școli din România se află în comunități în care rata de transmitere a virusului SARS-CoV-2 este cu mult sub incidența de 3 la mia de locuitori.

 „Pentru a putea garanta un act educaţional de calitate, e important ca în aceste comunităţi unităţile şcolare să rămână deschise, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă”, spun reprezentanții Consiliului Național al Elevilor.

Vrei sa comentezi?