Toate școlile și grădinițele din capitală se redeschid potrivit scenariului galben. Anunțul a fost făcut de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Luni dimineață, Ministerul Sănătății preciza că doar școlile din sectoarele 1, 2 și 6 ar fi trebuit să intre pe scenariul 2 (galben), care presupune cursuri fizice și online, prin rotație. Pe de altă parte, instituțiile de învățământ din sectoarele 3, 4 și 5 s-ar situa în scenariul verde, care înseamnă cursuri fizice.

Potrivit DSP București, rata de incidenţă a îmbolnăvirilor, cumulată la 14 zile, este de 1,12.

Până marți, Consiliile de Adminstraţie ale școlilor vor transmite ISMB și DSP propunerile de scenariu în funcţie de infrastructura locală. Acestea vor fi transmise spre aprobare Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. Soluţionarea va fi primită până pe 10 septembrie, anunță ISMB.

Vă reamintim, există 3 scenarii de începere a noului an școlar.

– Scenariul 1: participarea zilnică (față-n față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

– Scenariul 2: participarea zilnică (față-n față)) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

– Scenariul 3: participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Vrei sa comentezi?