Cu ajutorul Evoluției natura ne oferă o gamă cât mai variată de specii și  de câte ori vedem ceva perfect putem să ne dăm seama de ce este în stare natura. Iată cele mai interesante metode de camuflaj din natură.

10 – Baronul Caterpillar

Baronul_Caterpillar

Baronul Caterpillar îl găsim în India și în Asia de Sud-Est. Măsoară aproximativ  4 mm lungime atunci când eclozează, dar când ajunge  la stadiul 4-5 de creștere poate atinge 45 mm având țepi foarte alungiți. Acești  țepi și culoarea verde îl ajută să se camufleze pe frunze evitând astfel prădătorii.

9 – Scorpionul Pește

Scorpionul_Peste

Scorpionul Pește mai  poartă și  denumirea de Scorpionul Pește Dantelat, din cauza formei și a tentaculelor numeroase.  El se folosește de aceste element pentru a se camufla printre corali și plante. Poate sta nemișcat ore întregi până se ivește oportunitatea de a sări să-și prindă prada.

8 – Căluțul de Mare Pygmy

Calul_de_Mare_Pygmy

Căluțul de Mare Pygmy prin mărimea și camuflajul lui se explică de ce a fost descoperit abia în 1969 și încă 6 specii asemănătoare după anii 2000. El se găsește la  10-40 metri adâncime în apele Australiei, Japoniei, Indoneziei, Noii Caledonii și în Papua Noua Guinee.

7 – Gura de Broască Tawny

Bufnita_Tawny

Gura de Broască Tawny  este o specie de bufniță (în cazul în care ați încercat să găsiți o broască) din Australia. Deși sunt păsări nocturne, și-au format un camuflaj destul de sofisticat pe  timp de zi: stau nemișcate, își închid ochii și își strâng gâtul și penele și pare astfel o ramură ruptă de copac. Acesta fiind un mecanism de apărare, cel mai mare pericol pentru ele (ironic) este mecanismul de atac. Aceste păsări se hrănesc cu insecte, care de cele mai multe ori  se găsesc în zonele luminate. Din păcate cele mai multe dintre acestea sunt în fața unei mașini aflate în mișcare, unde multe din aceste păsari și-ar dori să fie mai ușor de depistat.

6 – Dragonul de Mare Frunza

Dragonul_de_Mare_Frunza

Dragonul de Mare Frunză se găsește în apele din sudul Australiei. Măsoară aproape 35 cm, au corpul alungit, decorat cu țepi în formă de frunze pentru a se camufla printre plantele oceanului.

5- Molia Underwing

Molia_doua_aripi

Molia Underwing se găsește în estul Americii de Nord și sunt peste 200 de astfel de specii. Poartă această denumire din cauza celui de-al doilea set de aripi vizibile doar în timpul zborului. Primul set de aripi este de culoare  gri și maro, iar cel de-al doilea set este de culoare galbenă, roșie, portocalie sau albă.

4 – Peștele Piatră

Pestele_Piatra

Peștele Piatră trăiește în zonele stâncoase de corali în Australia și ajunge până la 50 de cm. Este unul dintre cele mai veninoase specii de pe Planetă. Deși nimeni nu a murit din cauza veninului său, acesta este foarte periculos. Peștele Piatră poate supraviețui pe uscat timp de 24 de ore.

3 – Fluturele Frunză Moartă

Fluturele_Frunza_Moarta

Fluturele Frunză Moartă are probabil unul din cele mai bune camuflaje din regnul animal, trăiește în Asia tropicală în special în India și Japonia.  De parcă nu ar fi de ajuns camuflajul perfect, Fluturele se poate adapta și în funcție de anotimp, atât unei clime uscate cât și unei clime umede.

 2 – Gecko Coadă de Frunză

Gecko_Coada_de_Frunza

Gecko Coadă de Frunză trăiește pe Insula Madagascar, dar se găsește și pe Insulele vecine acesteia. Și aceștia se pot adapta în funcție de anotimp putând avea culorile unei frunze umede sau a unei frunze uscate. Încă nu există o poză care să reflecte în cât de multe condiții se pot camufla.

 1 – Caracatița

Nimic nu se compară însă cu adevaratul campion al camuflajului. Acest video este realizat de biologul marin Roger Hanlon. Abilitatea cu care această Caracatiță imită culorile, texturile și formele mediului  înconjurător este ceva ce nu s-a mai văzut până acum în natură. În Clip mutați la minutul 1:30 pentru a o vedea în acțiune.


Vrei sa comentezi?