Modul în care specialiștii determină cât de inteligentă este o persoană este destul de subiectiv, fapt ce a făcut să fie destul de greu de alcătuit un top al celor mai deștepți oameni.

Jurnaliștii de la Huffington Post au luat în considerare nivelul IQ-ului drept criteriu pentru a determina topul celor mai inteligenți oameni. 50% dintre oameni au un IQ între 90 și 110. Foarte puțini oameni, aproximativ 0,5%, reușesc să atingă un IQ de peste 140.

Poate cel mai cunoscut din selecta listă a celor 10 este Stephen Hawking, celebrul om de știință. El are 70 de ani și un IQ de 160.

Un alt membru al clubului celor mai inteligenți 10 oameni de pe planetă este Kin Ung-Yong, fost angajat al NASA. El are în acest moment 50 de ani și un IQ de 210.

Nici co-fondatorul Microsoft nu putea să lipsească, el având un IQ de 170. Paul Allen se poate mândri cu IQ-ul său, cu toate că este depășit de Rick Rosner, 192, și campionul la șah Garry Kasparov, 190.

Matematicianul Sir Andrew Wiles are și el un IQ de 170. Femeile sunt reprezentate în acest top doar de Judit Polgar care are un IQ de 170.

Un IQ cu adevărat impresionant este cel de 225 al lui Christopher Hurata. El are 30 de ani și a început să lucreze de la 16 pentru NASA.

Terrence Tao, în vârstă de 37 de ani, are un IQ de 230 și a doborât recordul petru cel mai tânăr profesor care a predat vreodată la prestigioasa universitate UCLA. În top se mai află și James Woods cu IQ de 180.

Vrei sa comentezi?