top-10-cele-mai-internationalizate-universitati-din-lume

     Clasamentul celor mai internaționalizate universități este dominat de instituțiile de învățământ din Eleveția, Marea Britanie și Australia.

      Topul este realizat de Times Higher Education și este un produs al Clasamentului Internațional al Universităților 2013-2014 (World University Rankings 2013-2014).

     Clasificarea s-a făcut în funcție de 3 indicatori. Mai exact, ponderea numărului de studenți „internaționali” din totalul numărului de studenți, ponderea numărului de profesori „internaționali” din totalul numărului de cadre didactice și numărul de lucrări publicate în străinătate ca și coautor .

     Potrivit topului, cea mai internaționalizată universitate din lume este École Polytechnique Fédérale de Lausanne (Elveția)  urmată de Swiss Federal Institute of Technology Zürich (Elveția) .  Pe următoarele poziții se află  University of Geneva, National University of Singapore și Royal Holloway, University of London.

   Topul 10 al celor mai internaționalizate universități este completat de – Imperial College London (Marea Britanie), Australian National University (Australia), University of Innsbruck (Austria), Universität Basel (Elveția) și Macquarie University (Australia).

     Pe ultimele locuri se află National University of Ireland și Universitatea din Tasmania.

    România nu se regăsește în acest clasament.

   Vezi aici lista completă a celor mai internaționalizate universități din lume.

Vrei sa comentezi?