1. Se numea Sarah, Tatiana de Rosnay
Se numea Sarah este povestea înduioșătoare a două familii unite de un secret teribil, dar și o tulburătoare pagină de istorie: Tatiana de Rosnay descrie un episod real din Franța aflată sub ocupație și rupe tăcerea care înconjoară un subiect dureros, uneori chiar tabu, din istoria francezilor.
Bestseller New York Times, vândut în două milioane de exemplare.
Roman tradus în 32 de țări.
2. Sanctus, Simon Toyne
Citadela, sudul Turciei – un munte sălbatic, care adăpostește cel mai vechi lăcaș de cult și cel mai mare mister al omenirii. Călugării care viermuiesc prin măruntaiele lui fac parte dintr-o sectă antică, numită Sanctus, care practică ritualuri de o violență inimaginabilă. Într-o dimineață, un călugăr al ordinului urcă în vârful muntelui, întinde brațele în formă de cruce și se aruncă în gol. Trupul îi este plin de tăieturi până la os, în forma literei Tau. Detectivul Arkadian are o misiune grea: ordinul Sanctus este protectorul textului original al Bibliei. Undeva în măruntaiele muntelui există o grădină care pare a fi cea a Edenului, dar aici cunoașterea nu înseamnă păcat originar, ci putere divină. Când detectivul Arkadian, brazilianul Oskar (arhitectul Cristului de la Rio) și ziarista Liv pătrund în Citadela, ei sunt pe cale să descopere unul dintre cele mai înspăimântătoare secrete ale civilizației.
3. Urzeala tronurilor, George R.R. Martin
„Intrigi și comploturi, tragedii și trădări, victorii și teroare în vremurile unor prevestiri sumbre. Soarta personajelor principale, a aliaților și a dușmanilor lor se află într-un echilibru precar, pentru că fiecare dorește să câștige în jocul cel mai periculos dintre toate: Urzeala tronurilor.“ Library Journal
4. Încleștarea regilor, George R.R. Martin
Publicată pentru prima dată în noiembrie 1998 în Marea Britanie, cartea continuă povestea începută în “Urzeala tronurilor”. Astfel, lupta celor 7 Regate din Westeros pentru Tronul de Fier devine mai acerbă și mai complexă acum (de unde și titlul cărții), dar se mai adaugă o nouă amenințare: cea de dincolo de Zid căreia trebuie să-i facă fața în primul rând Rondul de Noapte.
5. Apa pentru elefanți, Sara Gruen
Apărut în SUA în 2006, romanul Apa pentru elefanți a fost luni întregi Numărul 1 în topurile de vânzări din New York Times, Los Angeles Times, Wall Street Journal, USA Today, fiind desemnat în același an Favourite Book of the Year de către publicația Newsday. În 2007, este recompensat cu premiile Booksense Book of the Year și Bookbrowse Diamond pentru cea mai populară carte. Este tradus în peste 40 de țări, s-a vândut în 3 milioane de exemplare și va sta la baza unei producții cinematografice.
6. Iubirile croitoresei, Maria Duenas
Excepționalul debut al Mariei Duenas este o carte vândută în peste 1 milion de exemplare în Spania.
Romanul se află în curs de traducere în peste 25 de limbi și urmează să fie adaptat pentru TV, într-o miniserie de 13 episoade care se vor difuza la sfârșitul acestui an.
7. Dezghețul, A.D. Miller
Noua Rusie, în timpul boom-ului petrolier, înseamnă corupție, hedonism, disperare și obsesie sexuală. Nick Platt, un avocat englez trecut de treizeci de ani, este prins într-un adevărat carusel de tentații.
Într-un septembrie plin de erotism difuz – „vara bunicii”, cum o numesc rușii –el întâlnește două fete de o frumusețe izbitoare, pe care le privește mai mult decât ar trebui. Și tăvălugul a pornit: Nick se îndrăgostește de Masa, iar lumea moscovită de nou îmbogățiți, femei oferite ca monedă de schimb și mafioți generoși îl devorează.
8. Romanul adolescentului miop, Mircea Eliade
9. Lolita, Vladimir Nabokov
Eroul nostru, care poartă numele batjocoritor de Humbert Humebert, este un pedofil. El este un om de cultură, este ironic, și se urăște atât de mult cât poate un om, însă iubește, și nu poate să iubească decât fetițe cărora le dă numele de „nimfete”. Lolita este romanul poveștii de dragoste a lui Humbert – dacă acesta este cuvântul potrivit, dar nu prea – cu o fată de 12 ani, Dolores Haze.
10. Dansul dragonilor, George R.R. Martin
„Martin atinge un vârf absolut din punctul de vedere al tehnicii narative și al scenelor de acțiune. Scriitura, imaginația, impactul emoțional și extraordinara construcție a universului său presupun o nouă definire a genului fantasy.”
Booklist