1. Salman Khan: Să folosim video-ul pentru a reinventa educația
Salman Khan vorbește despre cum și de ce a creat remarcabila Academie Khan, o serie de video-uri atent structurate, care oferă un curriculum complet în matematică precum și pentru alte subiecte. El arată puterea exercițiilor interactive, și apelează la profesori să renunțe la scenariul tradițional din clase – să dea elevilor lecții video de urmărit acasă, și să facă „tema pentru acasă” în clasă, cu profesorul disponibil să ajute.
2. Sugata Mitra povestește cum copiii pot învăța singuri
În discursul său de la LIFT 2007, Sugata Mitra vorbește despre proiectul său „Gaură în Perete”. Copiii mici din proiectul său și-au dat seama singuri cum să utilizeze un PC – și apoi i-au învățat pe alți copii. El întreabă ce altceva pot învața singuri copiii?
3. Noile experimente ale lui Sugata Mitra în auto-educație
Omul de știință Sugata Mitra se ocupă de una dintre cele mai mari probleme ale educației – cei mai buni profesori și cele mai bune școli nu există acolo unde este cea mai mare nevoie de ele. Într-o serie de experimente desfășurate din New Delhi până în Africa de Sud și Italia, le-a permis copiilor să acceseze Internetul supraveghindu-se reciproc și a observat rezultate care ar putea revoluționa modul în care gândim educația.
4. Sir Ken Robinson: Revolutionați învățământul!
În acest discurs picant și amuzant, Sir Ken Robinson propune o schimbare radicală de la sistemul școlar standard la învățământul personalizat – acela în care se crează condiții în care talentele naturale ale copiilor se pot dezvolta.
5. Școlile distrug creativitatea, e de părere Ken Robinson
Sir Ken Robinson susține într-un mod profund și distractiv crearea unui sistem educațional ce alimentează (în loc să distrugă) creativitatea.
6. Jane McGonigal: Jocurile pot crea o lume mai bună
Jocuri precum World of Warcraft oferă jucătorilor mijloacele de a salva lumi, și stimulente pentru a învăța obiceiurile eroilor. Ce ar fi dacă am putea folosi puterea jocurilor pentru a rezolva probleme din lumea reală? Jane McGonigal spune că putem și ne explică în ce fel.
7. Elizabeth Gilbert despre cultivarea creativității.
Elizabeth Gilbert meditează despre lucrurile imposibile pe care le așteptăm de la artiști și genii – și împărtășește ideea radicală că, în loc să considerăm că „geniile” sunt persoane greu de găsit, fiecare dintre noi „are” un geniu.
8. Richard Baraniuk despre învătarea open-source.
Richard Baraniuk, profesor la Universitatea Rice, explică viziunea din spatele sistemului său educațional online bazat pe open-source. Renunță la cărți, permițându-le profesorilor să împărtășească liber și să modifice materialele de curs, oriunde s-ar afla în lume.
9. Eirn McKean redefinește dicționarul
Oare îndrăgitul dicționar de hârtie e sortit pieirii? În această prezentare contagios de exuberantă, lexicograful Erin McKean examinează multele moduri în care dicționarul de hârtie din zilele noastre urmează să se transforme.
10. Conrad Wolfram: Să predăm copiilor matematică adevărată folosind computere
De la rachete la bursă, multe dintre cele mai impresionante creații are umanității sunt dominate de matematică. Deci de ce își pierd copiii interesul în ea? Conrad Wolfram spune că parte de matematica pe care o predăm – memorarea calculelor – nu este doar plictisitoare, dar e irelevantă față de matematica reală și față de lumea reală. El prezintă o idee radicală: să-i învățăm pe copii matematică cu ajutorul programării.