tabara-de-voluntariat

    Ai auzit de taberele de voluntariat? Dacă ai peste 18 ani, aceste tabere îți permit să vii în sprijinul unei comunități, oferindu-ți, în același timp, șansa de a-i înțelege cultura și obiceiurile

      1. O tabără internațională de voluntariat (sau pe scurt “workcamp”) este organizată, de cele mai multe ori, pe perioada verii si durează în general 2-4 saptamani.

     2. La aceste proiecte iau parte între 10-20 de voluntari din țări diferite, cu vârste cuprinse intre 18 și 99 de ani, provenind din medii sociale și culturi diferite, fiind uniți de dorinta de a-i ajuta pe semenii lor.

    3. Taberele sunt organizate de comunități locale, de organizații non-guvernamentale sau de menținere a păcii, de asociații fără scop lucrativ sau de alte organisme care sunt conștiente de impactul pe care un grup internațional îl poate avea asupra comunității.

    4. Tabăra de voluntariat este ocazia ideală de a-ți face prieteni noi, de a participa la realizarea unui proiect constructiv și de a înțelege mai bine contextul internațional.

   5. Într-o tabără de voluntariat, se așteaptă ca voluntarii să muncească în jur de 30 de ore pe săptămână, participând la acțiuni în folosul comunității sau al mediului.

   6. Este vorba, în general, de muncă în zone rurale sau urbane, care nu necesită competențe speciale.

   7. În timpul liber poți să te relaxezi, să gătești, să discuți sau să mergi în excursii alături de ceilalți voluntari sau de alți membri ai comunității.

   8. Masa și cazarea sunt, de regulă, asigurate.

   9. Vei avea însă nevoie de bani de buzunar și va trebui să achiți costurile de deplasare și taxa de înscriere pe lângă organizația care te trimite în misiune.

  10. Nu uita însă că o tabără de voluntariat nu este o tabără de vacanță! Gândește-te bine înainte de a pleca!

Vrei sa comentezi?