Jurnaliștii publicației britanice „The Independent” au realizat un studiu printre studenți și au publicat o listă cu lucruri care generează cheltuieli suplimentare inutile pentru tineri în vremuri de criză.

Potrivit publicației primul lucru de care studenții trebuie să scape imediat este mașina proprie. Și asta pentru că  „înghite” o parte importantă din venitul studenților care sunt și șoferi.

Jurnaliștii britanici le recomandă studenților să nu investească nici în smartphone-uri de ultimă generație, laptop-uri foarte avansate sau în software-uri pentru computer. Imprimantele sunt și ele pe listă, dar și abonamentele la sala de forță, acestea fiind considerate o extravaganță având în vedere că aproape toate campusurile universitare au locuri special amenajate pentru sport și acestea pot fi folosite gratis.

Tinerii  sunt sfătuiți să renunțe, în mare parte și la călătorii. Vizitele săptămânale făcute părinților, mai ales dacă aceștia locuiesc la o distanță  mare de instituția de învățământ, consumă extrem de mulți bani.

Mai mult, tinerii ar trebui să renunțe la băuturile alcoolice, având în vedere prețul ridicat al acestora, și să opteze pentru un regim sărac în carne, reușind să facă astfel economii importante.

Pentru a mai scuti din bani studenții sunt sfătuiți să renunțe la achiziționare de ebook-uri. Cărțile digitale pot fi înlocuite foarte simplu cu cele clasice, pe care le găsim la bibliotecă.

Vrei sa comentezi?