Programele de MBA sunt din ce în ce mai căutate de către studenții români, dat fiind faptul că asigură o pregătire temeinică și un salariu pe măsură la absolvire. Iar un MBA la una dintre cele mai prestigioase universități din lume, este cu atât mai mult o carte de vizită.

Pentru a vă ajuta să alegeți, Edu-News.ro, vă oferă topul cotidianului de business Financial Times,  referitor la cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din lume care oferă cele mai bune programe de MBA (Master of Business Administration). Clasamentul din acest an este dominat de școlile de afaceri din SUA, cinci din instituțiile educaționale din top fiind americane.

O școală de business eligibilă pentru a fi inclusă în topul realizat de Financial Times trebuie să fie acreditată înternațional de unul dintre organismele AACSB sau Equis. Totodată, universitatea trebuie să facă dovada că deține un program MBA full-time cu o vechime de cel puțin patru ani, dar și că a livrat pe piață mai mult de 30 de absolvenți cu cel puțin trei ani în urmă.

Ierarhia FT se bazează pe datele colectate atât de la absolvenții programelor MBA, cât și de la universitățile care oferă cursuri MBA.

Topul realizat de FT este unul dintre cele mai așteptate și mai bine cotate ierarhii ale programelor de MBA.
[easyrotator]erc_70_1335629146[/easyrotator]

Alexandra Fodor, alexandra.fodor@edu-news.ro

Vrei sa comentezi?