Potrivit estimărilor, cele mai multe persoane vorbesc cel puțin încă o limbă pe lângă limba maternă, în special limba engleză. 

   Aceasta este limba dominantă pe plan internațional în domenii precum comunicație, știință, afaceri, aviație, divertisment, radio sau diplomație. Deși pare greu de crezut, există însă țări în care abia găsești pe cineva cu care să te înțelegi în engleză. Editorii de la Memrise.com au alcătuit un Top al țărilor monolingve.

10. Italia

   Majoritatea italienilor nu vorbesc o limbă străină, așa că ar trebui să ai câteva cunoștințe elementare de italiană, pentru a te face înțeles. Din cele 60 de milioane de italieni, doar o treime pot susține o conversație în limba engleză.

   Atunci când comunici în limba engleză, vorbește pe scurt, folosește fraze simple și evită folosirea jargonului și a argoului.

Italia

 

9. Rusia

   În Rusia, gazda Campionatului Mondial de Fotbal din 2018, și cea mai mare țară din lume, este greu să dai peste cineva cu care să te înțelegi în limba engleză.

   Deși peste 90% din ruși studiază limba engleză la școală, abia 10% o pot vorbi.

Rusia

8. Spania

   Doar 22% dintre spanioli pot purta o conversație în engleză.

   În afară de spaniola castiliană, există alte trei tipuri de spaniolă: bască, catalană și galiciană, cu un nivel ridicat de bilingvism în toate aceste comunități.

Spania

7. China

   Chineza mandarină, este, de departe, cea mai vorbită limbă de pe glob, depășind engleza, din punct de vedere al numărului de vorbitori, într-un raport de cel puțin 2 la 1.

   Nici nu este de mirare că aici nimeni nu are nevoie să învețe limba lui Shakespeare.

China

6. Cehia

   În ciuda numărului mare de turiști, și a locației ideale în inima Europei, Cehia nu se poziționează foarte bine în clasmentul țărilor vorbitoare de limbă engleză.

   Doar 27% din populație poate purta o conversație în această limbă.

Cehia

5. Brazilia

   “Casa fotbalului” nu este și cea a limbii engleze. Brazilia este cea mai mare țară vorbitoare de limbă portugheză, dar întrece doar Turcia în ceea ce privește competența conversațională în limba engleză. Înconjurată doar de țări vorbitoare de limbă spaniolă, Brazilia se numără printre țările unde există o cerere relativ scăzută de a învăța limba lui Shakespeare.

   Autoritățile lucrează însă la acest aspect. În 2005 guvernul a adoptat o lege care cere tuturor școlilor să predea atât limba spaniolă cât și engleză.

Brazilia

4. Turcia

   Turcia, una dintre economiile cu cea mai rapidă creștere din lume stă, de asemenea, prost la capitolul limba engleză. Și asta deși Istanbulul este unul dintre cele mai mari orașe din lume, iar coasta Mării Egee este plină de turiști.

Turcia

3. Ungaria

   Se pare că maghiara ar fi o limbă foarte dificil de învățat, iar anul acesta Ungaria, a fost cotată ca fiind țara cea mai puțin anglofonă din Uniunea Europeană. Abia 20% din oameni sunt capabili să poarte o conversație în limba engleză.

   Așa că, dacă vă planificați o excursie în Budapesta (unul dintre cele mai mari orașe ale Europei) ar fi bine să învățați câteva expresii de bază în limba maghiară. În caz contrar, atunci când ajungeți ați putea crede că ați aterizat pe Marte.

Ungaria

2. Thailanda

   În ciuda faptului că a devenit o importantă destinație turistică în ultimii ani, Thailanda are încă una dintre cele mai mici rate ale competenței conversaționale în limba engleză.

   Acest lucru se reflectă și în traducerea meniurilor din restaurante sau a reclamelor stradale.

Thailanda

1. Franța

   Aici, problema e că oamenii nu numai că nu vorbesc engleza, dar uită într-o proporție foarte mare ceea ce știu deja. Anul trecut, Franța a înregistrat cea mai mare scădere a competenței de a dialoga în limba engleză, față de orice altă țară europeană.

   La nivel global, într-o situație asemănătoare se află doar țări precum Arabia Saudită, Algeria, Iran și Qatar.

Franta

 

 

Vrei sa comentezi?