Publicația britanică The Times și instituția media Thomson Reuters au publicat un nou clasament al universităților din întreaga lume, pentru anul universitar 2012-2013. Ca și în clasamentul anterior, primele zece poziții sunt dominate de marile universități americane și britanice.

Clasificarea s-a făcut în funcție de patru parametri de funcționare a instituțiilor, care au ocupat locuri în clasament în funcție de un punctaj acumulat: predare (30% din punctaj), cercetare (30% din punctaj), transfer de informație (32,5%) și parteneriate internaționale (7,5%).

Potrivit top-ului, cea mai bună universitate din lume este California Institute of Technology, urmată de Oxford. Pe următoarele poziții se află instituțiile americane Stanford , Harvard și Massachusetts Institute of Technology

Pe ultimele locuri se află Monash University din Australia și Universitatea Rutgers din Statele Unite.

Majoritatea universităților din clasament sunt americane, urmate de cele britanice și de cele asiatice, doar șapte țări europene (altele decât Marea Britanie) având facultăți în acest top. România nu se regăsește în acest clasament.

Vezi aici lista completă a universităților de prestigiu

Vrei sa comentezi?