harvard-university

   Universitatea Harvard are cea mai bună reputație din lume, topul fiind de altfel dominat de universități din Statele Unite ale Americii.

   Nu mai puțin de 8 universități americane se află între primele 10 universități privind reputația. Aproape jumătate (43) din instituțiile universitare din acest clasament se află în SUA, scrie Business Insider.

   Studiul Time Higher Education (THE) privind reputația academică a fost realizat cu participarea a peste 10.500 de studenți.

   Potrivit studiului, clasamentul mondial al reputației universităților „este bazat pe numărul de dăți în care o instituție este enunțată de respondenți fiind cea mai bună în domeniul lor”.

   „O reputație puternică ajută universitățile să atragă invesitțiile și să strângă fonduri filantropice. Poate cel mai important, ajută la atragerea celor mai buni studenți și cercetători„, potrivit lui Phil Baty, editor al clasamentului THE.

   Universitatea Harvard este urmată de două din Marea Britanie – Cambridge și Oxford. Urmeaza 8 universități americane, iar pe locul 12 se află Universitatea din Tokio.

   Prima universitate din Europa continentală privind reputația este Școala Politehnică din Zurich.

   Din păcate, între primele 100 de universități din lume nu se află niciuna din România.

Vrei sa comentezi?