Pe 28 septembrie, știința vă dă întâlnire pe Espalanda Palas Mall Iași la Noaptea cercetătorilor – un eveniment cu experimente trăsnite și conferințe fascinante din domenii științifice.

   Intrarea este liberă, iar publicul este așteptat începând cu ora 18.00.

   Seara va avea în program curse cu obstacole între roboți, experimente de a privi lumea prin căldură în loc de culoare și o întâlnire specială cu celebra producătoare de fulgere – bobina Telsa.

   Vor fi efectuate teste cu laserul care adună informații din atmosferă, de la înălțimi mari, vor fi rezolvate mistere criminalistice și, în caz de vreme favorabilă, va fi disponibil și un telescop pentru observarea astrelor. Cei mai norocoși participanți ai serii vor avea ocazia să piloteze ei înșiși un robot în cursă și să se ia la întrecere cu cercetătorii.

   În premieră, în acest an, Noaptea cercetătorilor va ocupa și scena Teatrului de Vară, unde se vor desfășura, în intervalul 19.00-21.00, o serie de conferințe de știință dedicate publicului de toate vârstele

   Noaptea Cercetătorilor este un eveniment ce se desfășoară anual în peste 350 de oraşe din Europa, cu sprijinul Comisiei Europene, aducând știința în mijlocul publicului.

   Tema anului 2018 este “Handle with Science” / „Tratează cu știință”, un îndemn de a folosi „mintea științifică” în fața provocărilor societății actuale – pseudoștiință, fake news, ideologii inflexibile.

Vrei sa comentezi?