Pasionații din întreaga lume sărbătoresc în fiecare an, pe 23 aprilie, Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de Autor, eveniment organizat de UNESCO cu scopul promovării lecturii, publicării cărților și a drepturilor de autor.  

Ziua Internațională a Cărții ne găsește anul acesta într-o situație cu totul specială. Acesta este și motivul pentru care cea de-a 8-a ediție Noaptea Cărților Deschise – cel mai așteptat eveniment de încurajare a lecturii – se desfășoară sub îndemnul de a sărbători cărțile de #acasă. 

Joi, 23 aprilie, de la ora 19, toți cititorii, mari și mici, entuziaști ai lecturii, prieteni ai cărților, sunt invitați să se alăture de #acasă unei comunități extraordinare și să împartă bucuria lecturii în cadrul unei întâlniri online cu multe surprize!

Scriitori bine cunoscuți din Europa și de peste ocean și mari actori ai scenei teatrului românesc ne vor  încânta cu lecturi, povești live și  mesaje de încurajare a lecturii. 

Monica Davidescu, Maia Morgenstern, Daniela Nane, Dorina Chiriac, Marian Râlea, Marius Vizante, Lisa Taddeo, Meik Wiking, Carolina Rabei și Stefan Ahnhem sunt câțiva dintre invitați la Noaptea Cărților Deschise #Acasă. Evenimentul continuă cu o ecranizare clasică a romanului  “Numele trandafirului” de Umberto Eco, ce va fi difuzată în premieră pe Facebook.

Mai mult, www.litera.ro devine gazda reducerilor și cadourilor. 24 de ore de reduceri între 50% și 65% la întreaga ofertă Litera de cărți și ebook-uri și un kit cadou pentru fiecare cititor: romanul “Acasă” scris de Marilynne Robinson, una dintre cele mai iubite și apreciate autoare ale Americii, împreună cu o colecție de patru semne de carte minunat ilustrate. 

Vrei sa comentezi?