Studenții Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) care s-au vaccinat complet anti-Covid (cu oricare dintre serurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca sau Johnson&Johnson) vor beneficia de o lună de cazare gratuită în Campusul studențesc „Tudor Vladimirescu”.

Universitatea încearcă astfel, să stimuleze campania națională de vaccinare, mai ales în contextul posibilității ca, din toamnă, numărul de infectări cu SARS-CoV-2 să crească.

Pentru a putea beneficia de gratuitate, studenții trebuie să fie înmatriculați la TUIASI și să își genereze din Registrul Național de Vaccinări adeverința care atestă finalizarea completă a schemei de vaccinare: două doze la Pfizer, Moderna și AstraZeneca și o singură doză la Johnson&Johnson.

Adeverința o vor trimite pe email, către Direcția de Servicii Studențești, până pe 31 octombrie 2021. Mai multe detalii vor primi la finalul lunii septembrie, în timpul procedurii de cazare în cămine.

Deoarece nu există reglementări legale în acest sens, nu putem obliga studenții să se vaccineze, în niciuna dintre situațiile care impun derularea activităților educaționale. Însă, pentru că dorim să începem anul școlar cu prezența completă a studenților, măcar la activitățile practice, deci cu ocuparea integrală a locurilor de cazare din campus, cred că recompensarea celor care se vaccinează cu gratuitatea cazării pentru o lună reprezintă o măsură stimulativă care poate asigura un mediu sanitar mai sigur în campus. Și am putea stimula și vaccinarea în rândul tinerilor, ceea ce va fi benefic pentru noi toți”, a declarat prof. univ. dr. ing. Dan Cașcaval, rectorul TUIASI.

În momentul de față vaccinarea este gratuită pe tot teritoriul României, la centrele special amenajate în fiecare județ. Imunizarea se poate realiza fără programare.

Vrei sa comentezi?