O întreagă generație de copii riscă să crească dezvoltând obsesii, având un autocontrol limitat, dificultăți de concentrare și prea puțină empatie, din cauza dependendenței de site-urile de socializare precum Twitter sau Facebook, scrie The Telegraph.

Creierul celor mici nu se dezvoltă corespunzător după ce a fost mult prea expus, lumii digitale, de la o vârstă prea fragedă.

Baroana Greenfield, profesor de farmacologie la Universitatea Oxford, susține că limitarea comunicării interpersonale și a contactului interuman va conduce la dificultăți ale copiilor în ce privește stăpânirea regulilor sociale de bază sau a reacțiilor emoționale.

Ea a criticat dependența nesănătoasă de Twitter, iar într-un interviu pentru The Daily Telegraph și-a exprimat îngrijorarea cu privire la natura narcisistă a unor site-uri precum Klout.

„Ești bun la ceva atunci când ai repetat suficient, iar dacă nu ai exersat modul în care privești pe cineva în ochi, interpretarea limbajului trupului, folosirea contactului fizic, atunci nu o să te descurci cu aceste lucruri”,a explicat ea.

De asemenea, aceasta a adăugat că site-urile precum Facebook sau Twitter creează o generație animată de o dorință copilăroasă, aceea ce a primi în permanență feedback cu privire la viața personală.

Foto: The Telegraph

Vrei sa comentezi?