unnamed

    Noul raport anual al Global Entrepreneurship Monitor (GEM) despre antreprenoriatul în rândul tineretului la nivel mondial arată că aceștia au un spirit întreprinzător mai dezvoltat decât adulții : tinerii doritori să-și lanseze propria afacere sunt de 1,6 ori mai mulți decât persoanele care au peste 34 de ani. Problema este însă că afacerile create de tineret generează un număr mai redus de locuri de muncă și supraviețuiesc mai puțin.

   « Lipsa oportunităților de angajare, în special în rândul tineretului, constituie o problemă majoră în întreaga lume. O problemă exacerbată ca urmare a crizei financiare și a încetinirii activității economice. Încurajarea tinerilor să lanseze afaceri rentabile este văzută ca o strategie de dezvoltare necesară pentru integrarea lor pe piața forței de muncă și exploatarea potențialului lor de a contribui la dezvoltarea economică durabilă. » – afirmă Mike Herrington, directorul executiv al Global Entrepreneurship Monitor (GEM), cu ocazia lansării raportului Future Potential – a GEM perspective on youth entrepreneurship 2015.

   Pe de altă parte, Thomas Schøtt, principalul autor al raportului, subliniază că mesajul central este necesitatea găsirii mijloacelor prin care afacerile create de tineri să devină durabile, a identificării și sprijinirii celor cu un potențial important și creatoare de locuri de muncă.

Vrei sa comentezi?