radu-zlati

   Deputatul PNL, Radu Zlati, propune desființarea examenelor naționale la sfârșit de ciclu școlar. E vorba de Evaluarea Națională, examen susținut de elevii de clasa a VIII-a, respectiv Bacalaureatul susținut de elevii clasei a XII-a. 

   Propunerea „radicală” a fost făcută pe blogul personal.

   Radu Zlati spune că aceste examene ar trebui desființate până la aprobarea noii Legi a Educației, „dar nu mai devreme de anul școlar 2017-2018”.

   „Având în vedere (după cum am arătat în declarațiile de presă anterioare) că, după opinia mea, actualul sistem de evaluare la sfârșitul unui ciclu școlar din învățământul preuniversitar nu evaluează în mod pertinent cunoștințele și mai ales priceperile și deprinderile elevilor absolvenți, propun Ministerului Educației, Parlamentului României, societății civile, cadrelor didactice, părinților și elevilor o măsură radicală dar, consider eu, necesară – și anume desființarea examenelor naționale la sfârșit de ciclu școlar (clasa a VIII-a, respectiv clasa a XII-a). Ca urmare a acestei măsuri, absolvenții de clasa a VIII-a vor intra în următorul ciclu școlar pe baza mediilor din clasele V-VIII și a altor criterii care vor fi stabilite de către MECȘ și de către instituțiile școlare care organizează examene de admitere în învățământul liceal sau profesional; iar absolvenții de liceu vor urma cursurile învățământului universitar pe baza criteriilor stabilite de către Universități, pe baza autonomiei universitare”, a scris Radu Zlati pe blogul personal.

   Examenele naționale la sfârșit de ciclul școlar ar urma să fie reintroduse odată cu aprobarea noii Legi a Educației Naționale, spune deputatul PNL. „Nu știm unde suntem și deci nu vom ști nici încotro ne îndreptăm – sau dacă facem pașii cei buni în sensul progresului învățământului românesc-, dacă nu avem sau nu vom avea un sistem de evaluare adecvat. În acest sens, propunerea radicală pe care o lansez poate fi considerată un prim pas”, a conchis deputatul Radu Zlati.

Vrei sa comentezi?