clonarea_ omului_de_ Neanderthal

Un cercetător de la Harvard Medical School susține că ar putea clona un om de Neanderthal pornind de la un ADN recreat artificial, scrie The Independent.

Procedura constă în implantarea în celule stem a AND-ului artificial. Cercetătorul George Church susține  că celulele stem vor orienta dezvoltarea bebelușului pe linie de Neanderthal mai degrabă decât pe cele de Homo Sapiens.

Astfel, se va crea un embrion uman care apoi va fi implantat în uterul unei femei. Prin acest procedeu se va putea readuce la viața specia care a dispărut acum 33.000 de ani.

George Church consideră că acest proiect va fi benefic umanității. Oamenii de Neanderthal gândeau în mod diferit față de cum gândim noi. Erau chiar mai inteligenți. Și când va veni o epidemie ori un cataclism ce va pune în pericol planeta, modul lor de gândire ar putea fi folositor, crede geneticianul.

Clonarea umană este ilegală, însă propunerea lui Church nu poate fi interzisă de nicio lege. Profesorul este unul dintre pionierii care au lucrat la Proiectul Genomului Uman care a realizat harta ADN-ului uman.

Vrei sa comentezi?