unnamed

   Echipa de liceeni care a reprezentat România la finala europeană a competiției Compania anului 2015 se va întoarce de la Berlin cu premiul Alumni Leadership Award, acordat lui Vlad Dinu, reprezentantul start-up-ului SmartRead.

   Juriul a evaluat abilitățile de lider, spiritul de echipă, atitudinea exemplară și entuziasmul tinerilor din cele 36 de țări reprezentate în competiția de antreprenoriat Compania anului 2015, organizată anual de JA Europe. Juriul a selectat 11 elevi excepționali din cadrul competiției, care vor participa în această toamnă la Conferința liderilor alumni JA de la Copenhaga, Danemarca.

   Vlad Dinu și colegii lui de la Colegiul Național I.L. Caragiale din București – Alin Ali Hassan, Dumitru Călin și Elena Laura Codin, coordonați de profesoara Mihaela Găvănescu – au format una dintre cele 37 de echipe de liceeni ce au concurat în finala europeană Compania anului 2015 de la Berlin. Echipele și-au prezentat proiectele de business în fața unui juriu format din personalități internaționale din mediul de afaceri și din cel academic.

   Tinerii s-au calificat la finala europeană câștigând faza națională a competiției de antreprenoriat Junior Achievement cu aplicația SmartRead, un soft educațional pentru smartphone ce își propune să revoluționeze modul în care elevii învață și profesorii predau. SmartRead îi ajută pe elevi să se evalueze și să rețină mai multe informații din conținutul unui manual sau al unei cărți, prin intermediul unor teste. Aplicația poate fi folosită pentru orice disciplină și le este utilă și profesorilor, care pot obține informații detaliate despre modul în care elevii citesc și învață, permițându-le să creeze planuri personalizate de studiu.

   ”Pentru noi, participarea la Compania anului 2015 a fost o experiență incredibilă, nu numai prin faptul ca am învățat să <<facem>> business și să lucrăm în echipă, dar și pentru că am cunoscut oameni cu adevărat deosebiți, cărora nu le e frică să arate ce gândesc, care nu se tem de eșec – oameni de succes. În ceea ce privește premiul Leadership Award, pentru mine e o onoare să intru în rețeaua JA Alumni, din care fac parte mulți oameni cu inițiativă, speciali, pe care îi pot numi acum cu mândrie <<colegi>>”, a spus Vlad Dinu, reprezentant al echipei românești.

   Marele premiu al ediției de anul acesta a competiției Compania anului a revenit start-up-ului Rauteck din Germania, care a impresionat juriul cu un business sustenabil, bazat pe dezvoltarea unor produse din piese auto reciclate. Ei folosesc piesele metalice ale centurilor de siguranță pentru a produce desfăcătoare de sticle stilizate și transformă materialul textil al centurii în genți cu design original, mizând în promovarea business-ului lor pe ideea de autenticitate și sustenabilitate.

   Competiția Compania anului 2015 a celebrat la Berlin cei mai buni tineri antreprenori din Europa, participanți în programul de antreprenoriat Junior Achievement. Juriul a evaluat competențele lor de comunicare, de lucru în echipă, de planificare și rezolvare a problemelor, capacitatea de a gestiona financiar o firmă, de a dezvolta produse și servicii inovatoare, de a face planuri fezabile de marketing și vânzări, precum și proiecțiile financiare ale business-ului lor.

   ”Programul Compania scoate elevii din clasă și îi aduce în economia reală. Oferind tinerilor acces la experiență antreprenorială, programul produce efecte educaționale concrete și îi pregătește pe elevi pentru viitoarea carieră. Ce îi diferențiază pe antreprenori de oamenii care au idei? Faptul că își pun ideile în practică. Iar juriul acestei competiții vrea să vadă tocmai spiritul antreprenorial de a face acest lucru”, a spus Prof. Dr. Michael Hüther, Director al Institutului pentru Cercetare Economică din Cologne și conducător al juriului competiției.

   La nivel european, programul JA Compania a fost urmat în anul școlar 2014-2015 de peste 275.000 de elevi, care au învățat să înființeze și să conducă o companie, concepând planuri de business pentru produse și servicii reale.

   În România, programul JA Compania este oferit gratuit elevilor liceu de peste 10 ani și este finanțat de mediul de afaceri din România și de Fundația Româno-Americană. Peste 18.000 de elevi au beneficiat anul acesta școlar de programe de educație antreprenorială oferite de JA România.

   Detalii despre aplicația SmartRead găsiți pe www.facebook.com/SmartRead

   Mai multe informații despre competiție sunt disponibile pe www.share.jayeapps.com/CoYC2015

Vrei sa comentezi?