CV

Un masterand român la Uppsala, a decis să își schimbe numele cu unul „mai suedez” în mai multe CV-uri cu care a aplicat la diferite joburi. 

Acesta a descoperit că, în timp ce toate încercările cu numele său real au fost respinse, mare parte dintre cele în care avea nume suedez au generat invitații la interviu de angajare.

Românul, care nu și-a dat numele real ci este prezentat ca „Ovidiu”, a declarat pentru The Local: „Am auzit de un bărbat pe care îl chema Pablo din Marea Britanie care și-a schimbat numele în CV în Paul și a văzut  că astfel a primit mai multe răspunsuri. Așa că m-am gândit să încerc aceeași șmecherie. Și a mers”.

Studentul român a printat 40 CV-uri în suedeză, fără a specifica naționalitatea însă menționând faptul că a studiat doi ani la Universitatea din Uppsala, și a aplicat în aceleași locuri. În 20 dintre ele și-a folosit numele real, iar pe celelalte 20 numele suedez. A schimbat și paginarea pentru a nu fi ușor de observat că era vorba de aceleași informații.

Niciunul dintre CV-urile cu numele românesc nu a fost urmat de un telefon, însă 13 dintre cele 20 cu nume suedez au generat telefoane pentru interviu.

Vrei sa comentezi?