Aflată la a patra ediție, Caravana Muzeelor invită copiii de 6-10 ani să cunoască mai bine Bucureștiul!
După incursiunile creative din această vară, organizate la Muzeul Theodor Aman, la Muzeul de Artă Vasile Grigore – pictor și colecționar, la Colecția de Artă Ligia și Pompiliu Macovei, la Muzeul Național al Pompierilor, la Muzeul Frederic Storck și Cecilia Cuțescu Storck, la Muzeul Național Tehnic Prof. Inginer Dimitrie Leonida, la Muzeul C.I. și C.C. Nottara și la Palatul Suțu – Muzeul Municipiului București, Caravana Muzeelor continuă până pe 11 septembrie 2015.
Astfel, copiii sunt așteptați să descopere Un muzeu surpriză în peisajul Bucureștiului și să participe la vernisajul expoziției cu lucrările realizate la Caravana Muzeelor 2015!
Un muzeu surpriză în peisajul Bucureștiului, Casa Filipescu-Cesianu (Muzeul Municipiului București)
Miercuri, 9 septembrie – Casa Filipescu-Cesianu: aflăm povestea acestei reședințe aristocratice și realizăm schițe cu decorațiile exterioare și cu acoperișul imperial
Joi, 10 septembrie – Camera străbunicilor: vizităm expoziția din Casa Filipescu-Cesianu, descoperim cum arătau casele bucureștenilor acum o sută de ani și pictăm pe pânză un interior
Vineri, 11 septembrie – Parcul: observăm modul în care este amenajat parcul și sculpturile care îl împodobesc, iar la atelier modelăm în lut diverse personaje
La ora 12.00 părinții, bunicii, colegii și prietenii sunt invitați la vernisajul expoziției Caravana Muzeelor 2015.
Adresa Casei Filipescu-Cesianu: Calea Victoriei nr. 151, sector 1 (lângă Piața Victoriei, la intersecția dintre Calea Victoriei și Str. Sevastopol)
Casa Filipescu-Cesianu, clădire monument istoric, se află la finalul unui amplu proces de consolidare, restaurare și conservare început în noiembrie 2013, proiectul fiind finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013.
După recepționarea imobilului, Muzeul Municipiului București va organiza temporar, în această toamnă, o expoziție de fotografii despre Bucureștiul secolului XX. Aceasta va fi urmată de organizarea unei expoziții cu caracter de durată având ca tematică istoria familiei, a copilăriei și a vieții intime în Bucureștiul ultimilor 300 de ani.
Urcați copiii în Caravana Muzeelor folosind adresa caravana.muzeelor@gmail.com sau telefonul 0724.083.932
Taxa de participare (include materialele folosite și accesul în muzeu): 10 lei / copil / atelier
Detalii: https://caravanamuzeelor.wordpress.com