Peste 200.000 de pânze pictate de 45.000 de artiști, adică toate tablourile din Marea Britanie din domeniul public, vor fi grupate pe același site și vor putea fi văzute cu un simplu click.

E vorba de un muzeu virtual, denumit „Your Paintings” („Picturile Voastre”), realizat de Asociația Public Catalogue Foundation, cu ajutorul BBC. Tablourile au fost descoperite prin vizite la muzee,  universități, primării, biblioteci, spitale, școli de artă, grădini zoo, comisariate de poliție, sau chiar pivnițe și poduri.

Asociația și-a concentrat atenția asupra picturilor în ulei, acril și tempera, deoarece acuarelele și desenele erau prea numeroase pentru bugetul total alocat acestei operațiuni – 7,5 milioane de euro -, finanțată în majoritate prin donații private.

Până la sfârșitul anului 2012, întrega colecție va fi expusă online pe site-ul creat de BBC, în care cele mai mari nume din pictură, precum Rembrandt și Rafael, se vor afla alături de mii de alți artiști necunoscuți.

Pentru finalizarea proiectului, asociația britanică va apela la experți de artă, dar a cerut ajutorul și publicului pentru a putea eticheta tablourile.

Foto: bbc.co.uk

Vrei sa comentezi?