sport-in-universitati

Aproape 75% dintre studenți nu au fost la nicio oră de sport în universitate, în acest an universitar, invocând ”lipsa informării”, arată un studiu realizat de Asociația Student Sport.

Dintre cei care au mers totuși la astfel de cursuri, peste 56% au participat la mai puțin de 5 ore de curs, iar 20% la cel mult 3 ore de curs.

Studenții consideră că activitățile sportive în universități ar trebui organizate și promovate mai ales de către universități, organizațiile studențești și de organizații specializate în sport.

Tinerii și-ar dori să practice tenis de câmp, baschet, volei sau tenis de masă.

De asemenea, studenții spun că sportul nu este o materie atrăgătoare pentru că orarul cursurilor de educație fizică și sport este ”nesatisfăcător”, dar acuză și dezinteresul cadrelor didactice și lipsa de opțiuni în ceea ce privește activitățile sportive ce pot fi desfășurate în cadrul orelor.

Comparând percepția studenților în funcție de centrul universitar din care fac parte, cei mai mulțumiți de baza materială și profesională a universităților din care fac parte par a fi cei din Alba, Suceava siTimis. Iar cei mai încântați de orele de sport sau acțiunile sportive din facultate sunt cei din Gorj.

Studiul ”Starea Sportului Universitar” a fost realizat pe un eșantion de aproape 2.000 de studenți, majoritatea femei, în special din marile centre universitare București, Cluj, Iași, Sibiu și Timiș, din toți anii de studiu, în perioada 16 Ianuarie – 12 Februarie 2013, având o marjă de eroare de +/- 2.16%

Vrei sa comentezi?