cursuri-prim-ajutor

   Tragediile din ultima vreme ne îndeamnă să ne analizăm cunoștințele medicale. 

   Poate să fie un banal leșin, o simplă tăietură dar ne putem confrunta de asemenea cu un stop cardio-respirator, cu o hemoragie, cu fracturi etc. Știi cum să reacționezi în astfel de cazuri? Care sunt primele măsuri de prim ajutor? Când trebuie să intervi și când nu?

   În alte țări cursurile de prim ajutor sunt predate încă de pe băncile școlii.

   În România asociațiile și fundațiile sunt cele care oferă cursuri de prim ajutor gratuite.

Crucea Roșie Română

   Cursurile sunt predate de medici, atestați ca formatori de prim ajutor premedical, iar Crucea Roșie pune la dispoziție toate materialele necesare. Cursul de prim ajutor de bază se finalizează cu un examen, în urma căruia se primește un certificat de absolvire și o legitimație, care confirmă că persoana este instruită să acorde primul ajutor de bază.

   Durata unui curs este de 12 ore.

   Cursurile de prim ajutor pot fi gratuite pentru elevii și studenții care se înscriu ca voluntari ai Crucii Roșii Române.
– pentru persoane fizice: 150 lei / curs / 12 ore;
– pentru companii: există posibilitatea de personalizare.

Salvez

   Cursurile de prim ajutor organizate în cadrul campaniei „O viață poate depinde de tine” sunt gratuite, durează aproximativ două ore și sunt susținute de către personal specializat din cadrul SMURD.

   Acestea sunt organizate în Arad, Bacău, Brăila, Brasov, București, Cluj Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Sibiu, Suceava, Târgoviște, Târgu Mureș și Timișoara. În cazul în care există solicitări și din alte orașe, echipa proiectului va face tot posibilul să le onoreze.

   Dacă vrei să participi la aceste cursuri, trebuie să completezi un formular. Vei fi anunțat de către reprezentanți când se va face o grupă completă.

ARISU

   Cursurile de prim ajutor organizate de către ARISU sunt dedicate atât persoanelor fără pregătire medicală, precum și celor care au fost deja instruite în acordarea primului ajutor. Prin intermediul acestor cursuri de prim ajutor, veți învăța cum să recunoașteți situațiile de urgență, cum să le tratați, ce NU trebuie să faceți și cum să mențineți în viață victimele până la sosirea echipajelor de urgență.

   Toate cursurile sunt la standarde internaționale și respectă ultimele protocoale de intervenție în acordarea primului ajutor, elaborate de către Consiliul European de Resuscitare. Cursurile sunt predate de către medici, asistenți medicali, precum și traineri ai Consiliului European de Resuscitare, atestați ca formatori de către Consiliul Național de Formare Profesională al Adulților.

   Se oferă cursuri de prim ajutor pentru angajați office, industrial, cabin, crew, nanny, lifeguard cruise crew. Detalii, aici.

ASVSU

   ASVSU instruiește personalul din cadrul societăților comerciale sau al instituțiilor în acordarea primului ajutor în situații de urgență.

   Cursul durează o zi, în care veți învăța:

  • instruire în primul ajutor de bază
  • teorie+practica individuală

   Veți obține certificare de participare și atestare a gradului de instruire.

   Costul unui curs este negociabil pentru grupuri organizate.

   Pentru elevi, studenți și sportivi legitimați – este gratuit cursul , el fiind desfășurat la sediile școlilor, cluburilor sau al facultăților în mod organizat.

Vrei sa comentezi?