uniforma-scolara

   Elevii din învățământul preșcolar și preuniversitar de stat și privat ar putea fi obligați să poarte uniforme.

   Asta prevede o inițiativă legislativă depusă de un grup de deputați PSD care spun că vor evitarea situațiilor “în care fetițele care poartă fuste scurte atrag privirile băieților”.

   Modelele uniformelor și semnele distinctive se stabilesc de consiliul de administrație al unității de învățământ împreună cu consiliile profesorale, cu acordul consiliului reprezentativ al părinților și cu consultarea reprezentanților elevilor.

   Elevilor care provin din familii cu venituri reduse li se pot acorda, la cerere, burse de ajutor social pentru achiziționarea acestor uniforme, stipulează proiectul.

   Un “beneficiu” invocat de parlamentari este “aspectul uniform al clasei prin faptul că elevii poartă același model și culoare indiferent de sex”. “În ultimii 25 de ani s-au amplificat discrepanțele între cetățeni, respectiv elevi prin situația lor financiară. O parte din cetățeni, puțini la număr, având o stare materială bună și foarte bună, care le permite să le ofere condiții deosebite copiilor lor, iar cealaltă parte, în majoritate, au sărăcit, fiind săraci și foarte săraci”, mai afirmă inițiatorii în expunerea de motive.

   Proiectul a fost înaintat conducerii Camerei Deputaților de deputatul PSD de Argeș Cătălin Marian Rădulescu, fiind semnat de alți 13 aleși. Senatul este prima cameră sesizată.

Vrei sa comentezi?