Studenții Universității „Alexandru Ioan Cuza” vor primi „pașapoarte” care le confirmă pregătirea pentru piața muncii, după absolvire. 

   Astfel, Departamentul Servicii pentru Studenți și Absolvenți din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași le propune studenților să se pregătească pentru viața de după facultate cu programul „Pașaport pentru angajabilitate”.

   Acesta va avea loc în perioada martie – iunie 2017.

   La intrarea în program, studenții vor primi un „pașaport” în care  vor primi „vize” pe măsură ce parcurg etapele acestuia: traininguri gratuite, conferințe.

   Programul va consta din patru etape obligatorii și una opțională.

  • În urma primei etape, cea de autocunoaștere, studenții vor trebui să participe la minim o sesiune individuală de consiliere.
  • Etapa de management al carierei – traininguri de managementul carierei pentru grupuri de 6 – 18 studenți.
  • Etapa de networking cu profesioniștii – participanții vor trebui să ia parte la minimum o ediție a evenimentului Biblioteca Vie unde vor putea purta discuții individuale cu profesioniștii invitați.
  • Etapa de stagiu de practică – internshipuri în cadrul organizațiilor partenere cu o durată de minim 3 săptămâni sau 30 de ore.
  • Etapa opțională este participarea la un eveniment de carieră – Zilele Carierei, Business Days sau conferințe de specialitate.

   Înscrierile se fac până luni, 20 martie,  pe site-ul tinyurl.com/PasaportPentruAngajabilitate.

Vrei sa comentezi?