RoboBraille

    Universitatea Babeș Bolyai lansează un serviciu de e-mail destinat nevăzătorilor.

   E vorba de RoboBraille, o interfață web care transformă în mod automat documente într-o varietate de formate alternative pentru persoanele cu deficiențe de vedere și dificultăți de citire.

   RoboBraille  este gratuit pentru toți utilizatorii și nu solicită înregistrarea pentru a utiliza serviciul. De asemenea, există o versiune cu taxă pentru instituțiile academice și alte organizații care doresc să o includă pe site-urile lor.

    Serviciul va fi lansat în România pe 2 aprilie, de la ora 10.00, la  Liceul Special pentru Deficienți de Vedere Cluj-Napoca, Calea Dorobanților nr. 31.

   Pe  3 aprilie, ora 10:00, va fi organizat un training pentru studenții din cadrul departamentului de Psihopedagogie Specială. Acesta va avea loc la sediul Facultății de Psihologie și Științe ale Eduației (str. Sindicatelor nr. 7).

   Din momentul lansării în anul 2004, RoboBraille a câștigat numeroase premii la concursuri internaționale, printre care Premiul pentru incluziune în educație, WISE 2012, Premiul pentru cea mai bună soluție în domeniul educației speciale BETT 2010 și în 2008 premiul pentru e–accesibilitate din partea Comisiei Europene pentru E–incluziune.

Vrei sa comentezi?