babes_bolyaiUniversitatea clujeană „Babeș-Bolyai” și-a anunțat doctoranzii care urmează cursuri la instituțiile de învățământ din Europa, că nu le mai poate asigura finanțarea. În această situație se regăsesc aproximativ 200 de persoane, care vor fi nevoite să se întoarcă în România dacă nu își pot susține singure stagiul de studii.

Universitatea a ajuns să ia această decizie din cauză că nu și-a recuperat aproximativ 15 milioane de euro de la Ministerul Muncii pentru burse.

”Pe baza proiectelor depuse pe programul POSDRU pentru dezvoltarea resurselor umane, UBB trebuia să primească încă din februarie circa 60 de milioane de lei, adică vreo 15 milioane de euro, de la Autoritatea de Management, adică de la Ministerul Muncii. Noi am plătit din fondurile universității respectivele sume, însă acum, fiind final de an, s-au terminat banii universității pentru astfel de proiecte. Nu mai avem de unde să acoperim aceste chltuieli”, a precizat  Laura Irimieș, purtătorul de cuvânt al UBB, citată de Adevărul.

Vrei sa comentezi?