universitatea_ bucuresti

Universitatea București se află în primele 200 din lume la specializările limbi moderne și media și comunicare, transmite Mediafax.

În clasamentul general al tuturor instituțiilor de învățământ superior Universitatea București ocupă locul 601, fiind singura din România cotată în QS World University Rankings.

Universitatea București este descrisă drept una dintre cele mai importante instituții de învățământ superior din România și din Europa de Est în fișa de prezentare de pe topuniversities.com.

În funcție de specializări, în clasamentele pe 2013, UB se situează pe un loc între 151 și 200 la specializările media și comunicare, dar și la limbi moderne, menținându-și astfel poziția din 2012.

În topul mondial general, dominat de universități din SUA și Marea Britanie, UB este clasată, la nivelul anului 2012, pe poziția 601, după ce, timp de trei ani la rând, ocupase locul 501.

Locul I în lume este ocupat de Massachusetts Institute of Technology (MIT) din SUA, urmat de universităție Cambridge (Marea Britanie) și Harvard (SUA).

Vrei sa comentezi?